Program donacija Erste banke „Superste“ za nove ideje

Srbija

Andrea Brbaklić, Erste Banka i Darko Soković, Fondacija Dokukino

Erste banka saopštila je da je 4. marta 2015 godine započela sa novim programom donacija „Superste“.

Program je namenjen svima koji imaju manje od 35 godina, a koji samostalno ili u okviru neke neformalne grupe ili zajednice imaju ideje za projekte koji doprinose razvoju društva. Biće organizovano više događaja u gradovima širom Srbije za sve zainteresovane za učešće u ovom programu koji će se sprovoditi kroz interaktivnu internet platformu Superste.net.

Izvršna direktorka Erste banke gospođa Andrea Brbaklić izjavila je da je cilj programa buđenje preduzetničkog duha, aktivizma, umrežavanje i povećanje transparentnosti.

Predsednik fondacije Dokukino gospodin Darko Soković rekao je da će kreativni mladi lideri dobiti priliku da sarađuju sa istaknutim ličnostima iz biznisa, umetnosti, nauke, obrazovanja što će im pomoći da od projekata naprave liderske inicijative koje će menjati društvo.

Program donacija „Superste“ će do kraja ove godine dodeliti deset donacija od po 500 hiljada dinara grupama i organizacijama za realizaciju projekata, kao deset donacija od po 200 hiljada dinara izuzetnim pojedincima za realizaciju svojih ideja.

Sandra Jovićević

foto: erstebank.rs