Produžen rok za dostavu apstrakta za konferenciju „Industrijska energetika i zaštita životne sredine“

Srbija

oie economy.rs

Društvo termičara Srbije koje organizuje konferenciju „Industrijska energetika i zaštita životne sredine“ koja će se održati od 24. do 27. juna na Zlatiboru saopštilo je da je prijava za dostravu apstrakta produžena do 13. marta 2015. godine usled velikog broja molbi autora.

Podsetimo, osnovni ciljevi konferencije „Industrijska energetika i zaštita životne sredine“ su sagledavanje postojećeg stanja u tehničkom, tehnološkom, organizacionom i ekološkom smislu kao i analiza aktuelnih problema uz osvrt na regulative i ciljeve Evropske unije iz oblasti obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, održivom razvoju i borbi protiv klimatskih promena. Osim toga, biće predstavljene i dobre prakse iz ovih oblasti, ali i nova tehnička i naučna rešenja.

Glavne teme konferencije će biti energetska politika, zakonodavstvo i podsticajni elementi, energetska efikasnost i energetski menadžment u industriji i zgradarstvu, zaštita životne sredine i održivi razvoj, korišćenje obnovljivih izvora energije. U okviru konferencije biće održane i posebne sesije na kojima će biti predstavljeni primeri dobre prakse i izvedenih rešenja povećanja energetske efikasnosti i primene novih izvora energije, kao i unapređenje obrazovanja u energetici i zaštiti životne sredine.

Sandra Jovićević

foto: economy.rs