Privredni forum o Srbiji u Parizu

Srbija

logo-ccifs-e1459950859488Francusko-srpska privredna komora učestvovaće sutra na privrednom forumu u Parizu na kojem će biti predstavljeni privredni i investicioni potencijal Srbije. Najavljeno je prisustvo najviših srpskih i francuskih zvaničnika, velikog broja diplomata, privrednika i poslovnih ljudi, a srpsku delegaciju će predvoditi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Forum organizuje francuska državna agencija za investicije i razvoj Business France, u saradnji sa Francusko-srpskom privrednom komorom, Privrednom komorom i Razvojnom agencijom Srbije, a sa ciljem da se stimulišu francuska preduzeća za poslovanje na srpskom tržištu.

Pored srpskog premijera, na poslovnom forumu će učestvovati ministar ekonomije Goran Knežević, ambasador Francuske u Srbiji NJ.E. Kristin Moro, zamenik generalnog direktora agencije Business France Frederik Rosi (Frédéric Rossi), direktor Evropske banke za obnovu i razvoj Daniel Berg, kao i brojni drugi uticajni privrednici i stručnjaci za investicije. Iskustva o privrednom okruženju u Srbiji preneće i Dragoljub Damljanović, predsednik Francusko-srpske privredne komore i direktor sektora za energetiku i usluge za jugoistočnu Evropu kompanije Schneider Electric.

U okviru konferencije „Srbija – strateško raskršće između Zapadne i Istočne Evrope“ francuskim preduzećima će biti prezentovano političko i ekonomsko okruženje u Srbiji, mogućnosti za investicije, kao i načini finansiranja privrednih projekata.

U okviru poslovnog foruma će biti organizovana četiri okrugla stola na kojima će se diskutovati o sektorima sa najvećim investicionim potencijalom – poljoprivredno-prehrambenoj industriji, energetici i zašititi životne sredine, industriji automobila i mašina, kao i o sektoru digitalnih tehnologija i telekomunikacija.

U popodnevnom delu programa biće organizovani B2B sastanci sa francuskim preduzećima, na kojima će učestvovati i generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić. Među francuskim preduzećima koja će prisustvovati ovom privrednom forumu su i poznate francuske grupacije Airbus group, Atos Worldgrid, Consolis, Axereal, Crédit Agricole, Dalkia, Egis, Galeries Lafayette Haussmann, Hutchinson, Gefco, Gemalto, Lohr, Pricewaterhousecoopers, RATP Dev, Societe Générale, Schneider Electric, advokatska kancelarija UGGC, Suez, Veolia, Vinci Aéroports i druge.

Ovo je drugi put ove godine da najviša srpska privredna delegacija u Francuskoj promoviše Srbiju, nakon poslovnog foruma zemalja zapadnog Balkana koji je održan u julu ove godine. Očekuje se da će sutrašnji skup doprineti intenziviranju francusko-srpske ekonomske razmene.

Izvor: Francusko srpska privredna komora