Privredna komora Vojvodine i Trgovinska komora Konje u Turskoj ozvaničile saradnju

Vesti | Srbija

Foto: Privredna komora Vojvodine

Delegacija Privredne komore Vojvodine (PKV) na čelu sa predsednikom Boškom Vučurevićem, ozvaničila je danas saradnju sa Trgovinskom komorom Konje potpisavši Protokol o saradnji, u cilju daljeg unapređenja međusobnih odnosa i pravilnog razvoja ekonomske saradnje ova dva regiona.

U planu je i zajednička saradnja prilikom nastupanja na različitim sajamskim privrednim manifestacijama, kako međunarodnog, tako i nacionalnog i lokalnog karaktera. Potpisnice Protokola će organizovati i bilateralne susrete za privrednike iz oba regiona.

Saradnja  između ove dve regionalne privredne komore ozvaničena je u okviru svečanog otvaranja Međunarodnog sajma poljoprivrede u Konji, koji je otvorio turski ministar vodoprivrede i šumarstva. Na pomenutom Sajmu, PKV predvodi vojvođansku privrednu delegaciju, koju čini 13 privrednih subjekata sa teritorije AP Vojvodine.

Nakon potpisivanja Protokola, delegacija PKV održala je odvojene sastanke sa Industrijskom komorom Konje, Privrednim komorama Maroka i Konga, kao i sa ambasadorom Libije u Turskoj, a sve u cilju pospešivanja daljeg razvoja privrednog ambijenta u AP Vojvodini.

Međunarodni sajam poljoprivrede u Konji traje do subote, 24. aprila 2018. godine.