Pristigla jedna ponuda za regionalni centar za upravljanje otpadom „Keleš“

Srbija | Upravljanje otpadom

deponija pressonline.rs

Direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“ gospodin Bojan Abramović izjavio je da se na javni poziv za regionalni centar za upravljanje otpadom javio samo konzorcijum koji predvodi španska kompanija „Urbaser“.

On je istakao da su projektnu dokumentaciju otkupile 4 kompanije, ali da je pristigla samo jedna ponuda. Kako je naveo, vrednost pristigle ponude iznosi 23 miliona evra, a u planu je da se otpad tretira anaerobnom digestijom. Gospodin Abramović je dodao da postoji neusaglašenost između ugovora o konzorcijumu i bankarske garancije, kao i da će ponuđač dobiti određeni vremenski period da ispravi nedostatke. Ukoliko to ne bude urađeno, ponuda će biti proglašena nevažećom.

Podsetimo, Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“. Kompanija koja bude pobedila na tenderu imaće obavezu da izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig. Koncesija traje 25 godina, a kriterijum za izbor koncesionar je ekonomski najpovoljnija ponuda.

U Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Keleš“ odlagaće se preko 82 hiljade tona otpada godišnje iz osam okolnih lokalnih samouprava.

Sandra Jovićević

foto: pressonline.rs

izvor: juznevesti.com