Prirodne lepote Donje Bukovice moraju biti sačuvane

Vesti | Region

Foto: Pixabay

Donja Bukovica sa svojim prirodnim lepotama i bogatstvima ima ogroman turistički potencijal koji treba valorizovati na pravi način u narednom periodu, poručeno je nakon prvog Buk festa koji je održan u organizaciji Ekološkog pokreta Donja Bukovica u saradnji sa NVO Ozon i Opštinom Šavnik.

– Veoma smo zadovoljni kako je protekao festival, a naročito drugim danom kada su nas posetili učesnici Balkan River Tour-a, koji su okupili učesnike iz 10 zemalja i koji su nakon posete našem kraju imali jednu zajedničku poruku, a to je da prirodne lepote Donje Bukovice moraju biti sačuvane, kazali su organizatori nakon svečanog zatvaranja festivala.

Posetioci su imali priliku da prvog dana pogledaju premijeru dokumentarnog filma Mladena Ivanovića koji je sniman na teritoriji Gornje i Donje Bukovice, kao i sela Timar, gde izvire i protiče Reka Bukovica.

Na početku drugog dana organizovana je panel diskusija „Potencijal opštine Šavnik za savremene trendove u turizmu“, a centralni događaj toga dana bio je Balkan River Tour, koji je ove godine po prvi put prošao kroz Donju Bukovicu.

Pre svečanog zatvaranja organizovana je šetnja rekom Bukovicom u dužini od tri kilometra.

Organizatori Buk festa su najavili da će ta manifestacija postati tradicionalna.

Milisav Pajević