Predstavnicima Evropske unije predstavljeni energetski projekti Srbije

Srbija

maros sefcovic online-ukraine.net

Sredinom ove nedelje potpredsednik Evropske komisije gospodin Maroš Šefčović posetio je termoelektranu „Nikola Tesla A“ u pratnji ministra rudarstva i energetike gospodina Aleksandra Antića, šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji gospodina Majkla Devenporta i direktora EPS-a gospodina Aleksandra Obradovića.

U okviru ove posete, predstavljeni su projekti realizovani u PD TENT, a koje je finansirala Evropska unija. Navedeno je da je vrednost projekata oko 200 miliona evra, kao i da je uz pomoć ovih projekata, osim revitalizacije proizvodnih pogona, povećana i energetska efikasnost, ali i zaštita životne sredine.

Gospodin Šefčović je izjavio da je zadovoljan do sada urađenim u energetskom sektoru Srbije, a dodao je i da će se u narednom periodu razgovarati o finansiranju gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske. Kako je naveo, u planu je i razgovor sa premijerom Republike Srbije gospodinom Aleksandrom Vučićem o reformi energetskog sektora u Srbiji i gasnoj interkonekciji između Srbije i Bugarske.

Sandra Jovićević

foto: online-ukraine.com