Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine učesnici COP 21

Srbija

cop 21 srbija.gov.rs

Vlada Republike Srbije saopštila je da delegacija Republike Srbije, koju čine predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, učestvuje u radu 21. konferencije Ujedinjenih nacija o promeni klime COP 21.

Kako je istaknuto, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović učestvovala je na Sustainable Innovation Forum (SIF) koji se održava u okviru COP 21. Gospođa Božović je ovom prilikom istakla da energetska efikasnost predstavlja jedan od najvećih potencijala za smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte na lokalnom i nacionalnom nivou. Dodala je da je Beograd jedan od gradova koji je uključen u Globalnu inicijativu gradova koja se odnosi na javno grejanje i čiji koordinator je UNEP.

Sustainable Innovation Forum održava se od 7. do 8. decembra 2015. godine u Parizu, a neke od tema o kojima se razgovara su klimatske promene, održivi gradovi, povećanje energetske efikasnosti, urbana mobilnost, održiva poljoprivreda, cirkularna ekonomija, niskokarbonske inovacije.

Sandra Jovićević

foto: srbija.gov.rs