Predstavnici Ministarstva na okruglom stolu za adaptaciju na klimatske promene

Region | Klimatske promene

GetImage.aspxPredstavnici Direktorata za klimatske promene u Ministarstvu održivog razvoja i turizma su prisustvovali okruglom stolu povodom usvajanja „Strategije adaptacije na klimatske promjene Glavnog grada Podgorice” u organizaciji Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Skupština Glavnog grada Podgorice, na sednici održanoj sredinom maja 2016. godine, usvojila je Strategiju sa pripadajućim akcionim planom.

Okruglom stolu su, pored predstavnika Sekreterijata za planiranje, uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada, prisustvovali generalni direktor Direktorata za klimatske promene Srđan Mugoša, direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Luka Mitrović, kao i profesor Mihailo Burić. Dešavanju je prisustvovalo li oko 50 predstavnika institucija, šire javnosti i medija.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je putem prezentacije predstavilo strateški i institucionalni okvir u oblasti klimatskih promena, kao i sprovedene i planirane aktivnosti u narednom periodu.

Izvor: www.mrt.gov.me

Vesna Vukajlović