Predstavljeni projekti PD TENT iz oblasti ekologije na sajmu ECO EXPO

Srbija | Održivi razvoj

ecoexpo tent.rs

U četvrtak 19. marta 2015. godine otvoren je peti međunarodni sajam energetike i ekologije ECO EXPO 2015.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković prilikom otvaranja sajma izjavila je da zelena ekonomija podrazumeva velika ulaganja od strane države, a s obzirom na to da Republika Srbija nema dovoljno sredstava, razvoj ove oblasti bi mogao da se podstakne uključivanjem javnog, privatnog i civilnog sektora. Ona je istakla i da bi se samo izgradnjom postrojenja za proizvodnju energije iz biomase uštedelo oko 2,5 miliona tona nafte.

Zamenik direktora PD TENT gospodin Milan Petković u okviru ovog sajma istakao je da ovo privredno društvo već peti put učestvuje na sajmu energetike i ekologije ECO EXPO. On je podsetio i da je PD TENT već dva puta bilo dobitnik priznanja „Zeleni oskar“ koje se dodeljuje za doprinos i unapređenje životnoj sredini u okviru ove manifestacije.

Gospodin Petković je izjavio i da je ovo preduzeće veoma posveđeno unapređenju zaštite životne sredine. On je podsetio i da je u okviru revitalizacije bloka TENT A3 rekonstruisano elektrofiltersko postrojenje čime je smanjena emisija praškastih materija ispod 50 miligrama po metru kubnom, kao i da je izvršena rekonstrukcija postrojenja za sagorevanje u cilju smanjenja emisije azotnih oksida na nivo ispod 200 miligrama po metru kubnom.

Sandra Jovićević

foto: tent.rs