Predstavljeni predlozi zakona iz oblasti zaštite životne sredine

predlozi zakona eko.minpolj.gov.rs

U sredu 11. februara 2015. godine održana je sednica Odbora za zaštitu životne sredine na kojoj su predstavljeni Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o biocidnim proizvodima.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da je neophodne što pre doneti pomenute predloge zakona u oblasti zaštite životne sredine. Ona je istakla da se Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine preciziraju uslovi izdavanja dozvola za rad novih IPPC postrojenja. Takođe je naglasila da se Predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama i Zakona o biocidnim proizvodima ne menjaju suštinska rešenja već se obezbeđuju neophodni uslovi za finansiranje efikasnog vršenja poslova upravljanja hemikalijama i biocidnim proizvodima.

Prema njenim rečima, do kraja godine bi trebalo da budu usvojeni Zakoni o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine i Zakona o upravljanju otpadom.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs