Predstavljena knjiga za decu „Planeta pod lupom“

Vesti | Održivi razvoj

 

Foto: Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada

Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada na Novosadskom sajmu, u okviru 51. međunarodnog sajma „Lorist“, predstavila je novu knjigu za decu „Planeta pod lupom“ i radne sveske „Planeta je u tvojim rukama“, a na štandu Gradske uprave održano je niz edukativnih radionica sa ciljem da se deci ukaže na važnost očuvanja životne sredine.

Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada prezentovala je i brošuru „Okreni novi list 10“ u kojoj su predstavljeni projekti koji se odnose na čišćenje i saniranje javnih površina i unapređenje sistema upravljanja otpadom na teritoriji Grada Novog Sada u funkciji očuvanja i unapređenja životne sredine.

Na štandu Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada predstavilo se  nekoliko udruženja kojima su, u okviru Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine na teritoriji Grada Novog Sada za 2017. godinu, odobrena sredstva za sufinansiranje programa/projekta iz oblasti zaštite životne sredine, a za koje postoji potreba i interes da se realizuju na teritoriji Grada Novog Sada.

Milisav Pajević