Predstavljen projekat poboljšanja nadgledanja zemljišta u industrijskim zonama u Srbiji

zzs

U četvrtak 25. februara 2016. godine u Ambasadi Italije predstavljen je projekat „Pomoć Republici Srbiji u primeni Multilateralnih sporazuma u oblasti zaštite životne sredine i obaveza Evropske unije putem poboljšanja nadgledanja kvaliteta zemljišta u industrijskim zonama“.

Ambasador Italije u Beogradu njegova ekselencija gospodin Đuzepe Manci izjavio je da je poboljšanje zaštite životne sredine ključna oblast za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji, a projekat koji se odnosi na zagađenje zemljišta konkretan je način da se Srbiji pomogne na tom putu.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije gospođa Stana Božović istakla je da je pomenuti projekat od velikog značaja za Srbiju, posebno imajući u vidu predstojeće razgovore o životnoj sredini u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Vrednost projekta „Pomoć Republici Srbiji u primeni Multilateralnih sporazuma u oblasti zaštite životne sredine i obaveza Evropske unije putem poboljšanja nadgledanja kvaliteta zemljišta u industrijskim zonama“ iznosi 370 hiljada evra, a finansiran je od strane Ministarstva zaštite životne sredine Italije. Projekat će nadgledati predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP).

Sandra Jovićević

foto: naslovi.net