Predstavljen projekat EE u Kragujevcu

1

Krajem prošle nedelje u Kragujevcu predstavljen je projekat „Poboljšanje energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama dunavske regije – IEEDR“, a čiji je glavni nosilac Udruženje „EkoEnergija iz Kragujevca.

Kako je navedeno u saopštenju, cilj projekta je poboljšanje stanja i rada u domenu energetske efikasnosti u lokalnim samoupravama. Tokom realizacije urađena je procena trenutnog stanja što je omogućilo utvrđivanje slabih tačaka i načina za sistematsko unapređenje u postojećem sistemu. Grad Kragujevac do sada je bio saradnik na projektu, a u daljem razvoju očekuje se da pruži partnersku podršku što bi podrazumevalo investicije u unapređenje energetske infrastrukture javnih objekata ali i donošenje strateških energetskih dokumenata za grad.

Projekat je realizovan uz podršku START – Danube Region Project Found i EuroVienna – EU-consulting&management GmbH kao donatora. Partneri na realizaciji projekta bili su Društvo za oblikovanje održivog razvoja DOOR iz Zagreba, Udruga Cezar iz Rijeke i Lokalna energetska agencija GOLEA iz Nove Gorice.

izvor: kragujevac.rs

Sandra Jovićević