Predstavljen post-skrining dokument za Poglavlje 27 Stalnoj konferenciji gradova i opština

stana bozovic

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede i zaštite žiivotne sredine gospođa Stana Božović 21. jula 2015. godine predstavila je post-skrining dokument za oblast Zaštita životne sredine Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Ona je ovom prilikom istakla da je post-skrining dokument rezultat dugoročne strateške analize koji omogućava sagledavanje neophodnih ljudskih i finansijskih resursa kako bi se dostigli određeni standardi iz oblasti životne sredine. Kako je navela, investicije u oblasti upravljanja otpadom, upravljanje otpadnim vodama i snabdevanja pijaćim vodama iznose oko 6,5 milijardi evra, a da bi se omogućile neophodna je saradnja u svim sektorima.

Gospođa Božović je izjavila da post-skrining dokument sadrži odgovore na pitanja Evropske komisije za Poglavlje 27, ali i razradu akcionog plana za direktive koje regulišu ovu oblast. Ona je dodala da će ovaj dokument biti predstavljen Evropskoj komisiji polovinom avgusta, a istakla je i da se nada da će otvaranje ovog poglavlja biti bez početnih merila.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs