Predstavljen post-skrining dokument u Privrednoj komori Srbije

privredna-komora-srbije-

U prostorijama Privredne komore Srbije 22. jula 2015. godine održano je predstavljanje post-skrining dokumenta za poglavlje 27.

Šef pregovaračkog tima Republike Srbije gospođa Tanja Miščević izjavila je da su predstavnici Evropske komisije istakli da Republika Srbija ima regulativu kojom se može ponositi, ali kada je reč o implementaciji situacija je potpuno drugačija.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Aleksandar Vesić dodao je da se u post-skrining dokumentu nalaze odgovori na pitanja koja je postavila Evropska komisija nakon skrininga koji je održan u novembru prošle godine u Briselu.

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da dokument obuhvata 10 oblasti: horizontalno zakonodavstvo, kvalitet vazduha, upravljanje vodama, upravljanje otpadom, industrijsko zagađenje, buka, klimatske promene, zaštita prirode, upravljanje hemikalijama, ali i rokove finansiranja. Ona je podsetila i da se u septembru ove godine očekuje formiranje Zelenog fonda.

Direktor Sektora industrije i poljoprivrede Privredne komore Srbije gospodin Ješa Erčić istakao je da su u stručni tim za pregovore uključeni predstavnici Privredne komore Srbije i privrednih subjekata koji će primenjivati zakone iz Poglavlja 27.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs