Predstavljen Plan ograničenja isporuke električne energije

Srbija

plan ogranicenja edb.rs

Na nedavno održanom sastanku dispečera Nacionalnog dispečerskog centra (NDC), Regionalnog dispečerskog centra (RDC) i „Elektrodistribucije“ Beograd predstavljen je Plan ograničenja isporuke električne energije.

Plan isporuke ograničenja električne energije stupio je na snagu 15. oktobra 2014. godine, a obuhvata 2014. i 2015. godinu. U njegovoj izradi učestvovali su predstavnici pet distributivnih privrednih društava „Elektroprivrede Srbije“, dok je nosilac plana JP „Elektromreže Srbije“. Ovaj plan predstavlja polaznu osnovu po kojoj postupaju dispečeri u slučaju havarijskih situacija, istaknuto je na sastanku dispečera.

U okviru sastanka predstavljena je i aktuelna elektroenergetska situacija u Srbiji, kao i analiza elektroenergetskog sistema u zimskom periodu. Osim toga, predstavljeno je i stanje elektrodistributivnog sistema u Beogradu. Na sastanku je zaključeno da se u zimskoj sezoni ne očekuju veći problemi kada je reč o elektroenergetskom sistemu i snabdevanju električnom energijom.

Sandra Jovićević

foto: edb.rs