Predstavljen nadzorni sistem „Vesta“

Srbija

vesta edb.rs

Privredno društvo za distribuciju električne energije „Elektrodistribucija Beograd“ nedavno je predstavilo sistem „Vesta“ koji omogućava da više zaposlenih iz ovog preduzeća može da kontroliše dešavanja u trafo stanicama.

Ovaj sistem instalirala je kompanija „Solutis“, a sastoji se od servera sa bazom podataka koji je smešten u nadzorni centar i opreme koja je montirana na stubne nosače u trafostanicama.

Vršilac dužnosti direktora „Elektrodistribucije Beograd“ gospođa Slobodanka Krčevinac izjavila je da je ovom preduzeću potreban sistem koji je visokopouzdan i savremen. Ona je istakla da će se primenom „Vestas“ sistema onemogućiti neovlašćeni upadi u trafo stanice i krađa iz istih koja nanosi veliku štetu „Elektroprivredi Srbije“.

Direktor preduzeća „Solutis“ gospodin Vlada Kukoleča rekao je da je „Vesta“ sistem proizvod domaćeg razvoja, a rađen je po projektnom zadatku i sugestijama koje su dobijene iz „Elektrodistribucije Beograd“. On je istakao da ovaj sistem ima tri funkcije: sistem za kontrolu prisustva na objektu, sistem za alarmni nadzor i sistem za video nadzor.

Prezentaciji „Vesta“ sistema prisustvovali su predstavnici Privredne komore Srbije, Pogona Visoki Napon, Službe za bezbednost i zdravlje na radu itd.

Sandra Jovićević

foto: edb.rs