Predstavljen Hemofarmov Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu

Vesti | Srbija

 

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je danas predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju za 2017. godinu kompanije Hemofarm A.D. posvećenom najvažnijim ciljevima održivog razvoja i kako ih ova kompanija postiže.

Trivan je čestitao Hemofarmu na rezultatima u postizanju održivosti poslovanja, i zahvalio na nastojanju da Srbiju čini boljim mestom za život.

On je ukazao na poseban značaj inostranih kompanija koje posluju u Srbiji za ukupan napredak u oblasti zaštite životne sredine.

– To su kompanije koje u svojoj poslovnoj politici imaju ugrađenu strategiju zaštite životne sredine i principe održivog razvoja, shodno praksi razvijenih evropskih zemalja, objasnio je. Zahvaljujući Hemofarmu kao delu STADA grupe u kojoj je ključni lučonoša po pitanju održivog razvoja, Srbija je u okviru STADA zauzela najvažnije mesto kada je u pitanju zaštita životne sredine, istakao je ministar.

-Hemofarm je primer kako to treba raditi, i pozivam sve kompanije u Srbiji koje još nisu dostigle ovaj nivo da podele s njim ta iskustva kako bi Srbija bila bolja, štiteći životnu sredinu, naglasio je Trivan.

Izražavajući podršku svim kompanijama koje posluju u Srbiji u skladu s principima održivog razvoja, ministar je istakao poseban značaj negovanja i unapređenja obrazovanja i kulture.

– Obrazovanje i kultura su nerazdvojni, nešto bez čega ne možemo, i na čemu moramo raditi, jer kultura je i pitanje odnosa prema društvenoj zajednici, pitanje odnosa prema zdravlju, naglasio je Trivan.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma grupe i potpredsednik  STADA EEC istakao je da bolja životna sredina ne može nastati zalaganjem samo jedne kompanije ili jednog ministarstva, već je potrebno da i druge kompanije slede takvu politiku održivog poslovanja. Naročito je ukazao na neophodnost dobre saradnje kompanija sa državom i društvenom zajednicom u celini.

– Mi moramo da hodamo zajedno. Mi možemo da hodamo uspravno, a vi ste tu da nas ohrabrite u tome, istakao je, i pozvao na tešnju saradnju i sa nemačkom privrednom komorom.

Trivan je pozvao Hemofarm da nastavi sa inovacijama i naporima na unapređenju zaštite životne sredine, jer se najbolje na pozitivnim primerima dokazuje da je moguće činiti pomake u primeni principa održivog razvoja i zaštiti životne sredine.

Milisav Pajević