Prečistač otpadnih voda za Kovačicu

Svet

bojan pajtic

Predsednik Pokrajinske vlade gospodin dr Bojan Pajtić 3. oktobra 2014. godine pustio je u rad prečistač otpadnih voda u opštini Kovačica. Ovom događaju prisustvovali su i predsednik opštine Kovačica gospodin Miroslav Krišan, predsednik Mesne zajednice Kovačica gospodin Martin Zloh i v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine gospodin Nebojša Malenković.

Gospodin Bojan Pajtić istakao je da je u Vojvodini do sada izgrađeno preko 1000 kilometara atmosferskih i fekalnih kanalizacionih mreža, i to u preko 80 opština.

Gospodin Miroslav Krišan izjavio je da je završetkom ovog projekta omogućeno da se preko 800 domaćinstava priključi na kanalizacionu mrežu. On je najavio i realizaciju druge i treće faze ovog projekta, što će omogućiti da oko 80 odsto domaćinstava u Kovačici dobije kanalizacionu mrežu.

Gospodin Martin Zloh dodao je da će prečistač otpadnih voda poboljšati kvalitet života meštana Kovačice.

Projekat izgradnje prečistača otpadnih voda i 11 kilometara kanalizacione mreže u opštini Kovačica finansiran je sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Vrednost projekta iznosi 171 milion dinara. Osim opštine Kovačica, na prečistač otpadnih voda biće priključena naselja Padina i Debeljača.

Sandra Jovićević

foto: mediaportal.vojvodina.gov.rs