Prebačen plan proizvodnje u RiTE Ugljevik

Region

Foto: Wikipedia / Mazbln

Plan proizvodnje električne energije u Rudniku i termoelektrani Ugljevik prebačen je u januaru za 17,5 odsto, saopšteno je iz te kompanije.

Izvršni direktor za proizvodnju električne energije i razvoj Milutin Tasovac istakao je da su ovako dobri proizvodni rezultati prva vidljiva posledica kapitalnog remonta postrojenja i investicija iz prošle godine u poboljšanje tehničko-tehnološke spremnosti Termoelektrane. On je naveo da su puštanjem u rad novog elektrofilterskog postrojenja ostvareni i značajni ekološki efekti jer je nivo emisije prašine kroz dimnjak Termoelektrane smanjen u startu više od 10 puta. Tasovac je najavio da će u narednim danima biti izvršena probna merenja u svrhu dokazivanja kapaciteta i podešavanja režima rada elektrofiltera. Očekujemo dalji pozitivan trend rada i ostvarivanje plana proizvodnje električne energije u ovoj godini od 1.780 GWh, rekao je on.

RiTe Ugljevik je u januaru u elektroenergetski sistem Republike Srpske isporučila 179,79 GWh električne energije, što je za 17,5 odsto više od plana. Iz kompanije navode da je ove dobre rezultate Termoelektrane adekvatno pratio i Rudnik sa proizvedenih 166.000 tona uglja u januaru, čime je plan prebačen za 22 odsto. Plan otkrivke je sa ostvarenih 763.179 metara kubnih čvrste mase prebačen za 29 odsto.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević