Pravljenje zelene oaze na Soukbunaru započeto akcijom sadnje stabala

Vesti | Region | Održivi razvoj

Foto: Grad Sarajevo

Služba za civilnu zaštitu i mesne zajednice Opštine Centar Sarajevo je u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Park“ juče, 14. novembra, organizovala je veliku akciju sadnje stabala na prostoru nekadašnjeg rezervoara na Soukbunaru gde se trenutno nalazi ograđeno dečije igralište i park na kojem je planirana izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta.

Ova akcija, u kojoj su učešće uzeli pripadnici Opštinskog štaba civilne zaštite i mesnih odbora, realizuje se na inicijativu načelnika Opštine Centar Nedžada Ajnadžića koji je istakao važnost ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanje standarda života naših sugrađana.

Služba civilne zaštite i mesne zajednice Opština Centar je juče angažovala 35 pripadnika mesnih štabova civilne zaštite: „Donji Velešići“, „Hrastovi-Mrkovići“, „Nahorevo“, „Park-Višnjik“, „Skenderija-Podtekija“, „Trg oslobođenja-Centar“, kao i sa Soukbunara, koji su zajedno sa pripadnicima preostalih mesnih štabova civilne zaštite Centra prošlog ponedeljka iskopali i pripremili zemlju za sadnju novih sadnica na Soukbunaru.

„U partnerskom odnosu našeg preduzeća i Opštine Centar, odnosno civilne zaštite, danas smo posadili 25 sadnica breza i deset sadnica voćki, od čega pet jabuka i pet trešnji. Ovo je samo početak jedne dobre priče koja će imati svoj nastavak, sve u cilju da ovaj kompleks na Soukbunaru dobije svoj finalni izgled prelepe zelene oaze“, rekao je vođa projekta u ime KJKP „Park“ Nenad Radović.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz Opštine Centar.

Izvor: Grad Sarajevo