PowerUp! YOUR START-UP: Takmičenje za inovacije u održivoj energetici donosi investiciju od 150.000 evra

Vesti | Održivi razvoj

Firma Innoenergy i ove godine je organizovala takmičenje PowerUp! za najbolje projekte u oblasti održive energije koje autorima pobedničkih projekata može da donese novčanu nagradu i pristup startap akceleratoru Highway® by InnoEnergy. Novčane nagrade za prva tri mesta se kreću od 5.000 do 20.000 evra a postoji i mogućnost investicije u projekat do sume od 150.000 evra.

Projekti se prijavljuju do 11. septembra, a to možete uraditi ako kliknete na ovaj LINK. Ovo je treći put da Innoenergy organizuje ovo takmičenje za startapove u 23 zemlje Evrope, Baltika i Mediterana.

Za PowerUp! takmičenje kroz koje se predstavljaju inovativne ideje u sektoru održive energije se mogu prijaviti projekti iz Bugarske, Albanije, Hrvatske, Jermenije, Bosne i Hercegovine, Češke, Estonije, Makedonije, Grčke, Gruzije, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Letonija, Litvanije, Srbije, Turske, Ukrajine, Poljske, Kipra, Slovačke, Slovenije i Rumunije.

Prošlogodišnji pobednički projekti su se bavili solarnom energijom, toplotnim pumpama i energetskom efikasnošću. Oni su osim nagrada dobili mogućnost da steknu nova, neophodna znanja za dalje poslovanje, podršku za razvoj i zaštitu svojih proizvoda, ulazak na tržište, pristup finansiranju i kontakte sa drugim kompanijama iz oblasti obnovljive energije.

Organizator takmičenje i direktor InnoEnergy Poland Plus Jakub Miler je ocenio da projekti koji učestvuju na takmičenju mogu postati deo napora da se zaštiti životna sredina u Evropi, a posle komercijalizacije mogu da dobiju globalni uticaj uz pomoć InnoEnergy-ja.

On je dodao da je glavni cilj pružanje podrške inovacijama u energetici na svim nivoima razvoja, od ideje do predstavljanja konačnog proizvoda korisnicima i investitorima, prenosi Balkan Green Energy News.

Takmičenje će se odvijati u tri faze. U prvoj fazi će se prijavljivati projekti putem Internet sajta do 11. septembra. U drugoj fazi će timovi koji realizuju izabrane projekte učestovati u radionicama u kojim će steći nova poslovna znanja dok će žiri birati projekte koji ulaze u prvu rundu finala. U trećoj fazi će biti organizovane radionice i prezentacije a učesnici će imati priliku da se sastanu sa mentorim iz vodećih energetskih kompanija i ljudima iz drugih startapova na Gala Finalu u Budimpešti.