Potrebno unaprediti funkcionisanje deponije „Duboko“

Srbija | Upravljanje otpadom

zžs svedska eko minpolj.gov.rs

U ponedeljak 1. decembra 2014. godine u Ambasadi Kraljevine Švedske održan je sastanak između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ambasade Kraljevine Švedske, Švedske agencije za međurazvojnu saradnju (SIDA), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i predstavnicima Programa IMG.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović izjavila je da su na nedavno održanom bilateralnom skriningu u Briselu detektovani problemi iz oblasti zaštite životne sredine. Ona je istakla da je Vlada Republike Srbije dobila predlog o osnivanju „Zelenog fonda“ iz kojeg bi se finansirala oblast zaštite životne sredine.

Na sastanku se govorilo i o regionalnoj sanitarnoj deponiji „Duboko“ u Užicu i ovom prilikom izražena je zabrinutost zbog toga što opštine u Srbiji ne shvataju važnost savremenog načina upravljanja otpadom. Istaknuto je i da će Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pružiti podršku u unapređenju funkcionisanja ove deponije.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs