Potpisani ugovori za ugradnju kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama

Srbija

psemr

U ponedeljak 7. decembra 2015. godine pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospodin Nenad Stanković potpisao je ugovore o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava za realizaciju projekata ugradnje kotlova sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine, saopšteno je iz Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.

U saopštenju je navedeno da je konkursna komisija utvrdila da su tri javne ustanove sa teritorije AP Vojvodine ispunile uslove konkursa, a po konkursu je dodeljeno preko 8,1 miliona dinara, dok su ukupna finansijska sredstva predviđena za konkurs iznosila 10 miliona dinara.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je 30. septembra 2015. godine javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata ugradnje kotlovskih postrojenja sa većim stepenom korisnog dejstva u javnim ustanovama. Pravo učešća na konkursu imale su javne ustanove sa teritorije AP Vojvodine, a sredstva mogu biti iskorišćena za nabavku i montažu novih kotlova na fosilna goriva sa većim stepenom korisnog dejstva i pratećom opremom u primarnoj toplotnoj podstanici.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs