Potpisani ugovori o sufinansiranju radova za projekte utopljavanja zgrada u Federaciji BiH

Vesti | Region

 

Foto: Vlada FBiH

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je  u Sarajevu  potpisao ugovore o sufinansiranju radova za projekte utopljavanja zgrada, radi uštede energije sa gradonačelnicima gradova i načelnicima opština, koje finansira Vlada Federacije BiH.

Ugovori su potpisani shodno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijumima raspodele sredstava, a sredstva za ovu namenu obezbeđena su Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Livna, za projekat “Utopljavanje objekta Osnovne škole fra Lovro Kraula” u Livnu u iznosu od 50.000,00 KM, a Grad Livno će u svrhu projekta obezbediti sredstva u iznosu od 65.186,22 KM.

Gradonačelnik Goražda, Muhamed Ramović, potpisao je za projekat “Povećanje energetske efikasnosti u objekta Sportske dvorane” u Goraždu u iznosu od 50.000,00 KM, a sredstva koja će obezbediti Grad Goražde su 24.900,60 KM.

Načelnik Opštine Čapljina, Smiljan Vidić, potpisao je ugovor za projekat “Sanacija dela krova objekta Dom zdravlja u Čapljini – faza I ” sa sredstvima u iznosu od 50.000,00 KM, a opština Čapljina će za isti projekat obezbediti sredstva  u iznosu od 17.955,23  KM.

Načelnik Opštine Stolac, Stjepan Bošković,  za projekat “Zamena vanjskih otvora na O.Š. Stolac u cilju utopljavanja ” u iznosu od 50.000 KM, dok će Opština Stolac obezbediti iznos od 10.000 KM, saopšteno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

Milisav Pajević