Potpisani ugovori o početku gradnje Vetroelektrane Podveležje, najavljivane osam godina

Region | Vetar

beslic_novalic_467929292U gradskoj skupštini Grada Mostara svečano su potpisana dva ugovora kojima praktično kreće izgradnja Vetroelektrane na Podveležju. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić potpisao je kao investitor Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji lokalne saobraćajnice L13 u naselju Podveležje, koji je deo Projekta izgradnje VE Podveležje 1. Taj ugovor je vredan 1.185.000 KM, a rok gradnje je deset meseci.

Investitor u drugom ugovoru je JP Elektroprivreda BiH, a radi se o izgradnji pristupnih puteva, servisnih saobraćajnica i montažnih platoa za kranove VE Podveležje, koji se nalaze unutar vetroparka. Ugovor je potpisao generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević. Taj ugovor je vredan 5.252.000 KM.

Izvođača je pri potpisu ugovora predstavljao Dženan Pekušić iz HP Investing d.o.o. Mostar, koji je u prvom ugovoru deo grupe ponjuđača sa Amitea d.o.o. Mostar, a u drugom član konzorcijuma  sa Amitea d.o.o. Mostar i Izgradnja Tojaga d.o.o. Mostar.

Izvor: energetika.ba

V.Vukajlović