Potpisani ugovori o dodeli podsticajnih sredstava za projekte toplotnih pumpi u AP Vojvodina

Srbija | Geotermalna

psemr

U utorak 12. aprila 2016. godine u prostorijama Pokrajinske vlade potpisani su ugovori o dodeli bespovratnih podsticajnih sredstava za realizaciju projekata primene toplotnih pumpi za zagrevanje/hlađenje objekata javne namene na teritoriji AP Vojvodine.

Ugovore je potpisao pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospodin Nenad Stanković sa predstavnicima Doma za duševno obolela lica u Čurugu i Novom Bečeju, Javne ustanove „Heroj Pinki“ iz Sremske Mitrovice i „Banje Junaković“ iz Apatina. Ukupan iznos dodeljenih sredstava iznosi 27 miliona dinara, a povrat investicije očekuje se u periodu od 3 do 7 godina. Na konkurs je pristiglo 11 prijava, ali su samo četiri ispunjavale propisane uslove.

Podsetimo, konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za realizaciju projekata primene toplotnih pumpi za zagrevanje/hlađenje objekata javne namene na teritoriji AP Vojvodine raspisan je 2. marta 2016. godine. Cilj konkursa je ugradnja opreme koja koristi obnovljive izvore energije u energetske svrhe radi smanjenja troškova za energiju i energente, smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte, afirmacija korišćenja obnovljivih izvora energije, sigurnije snabdevanje energijom, smanjenje zavisnosti od uvoza fosilnih goriva i revitalizacija postojećih sistema.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs