Potpisan ugovor za revitalizaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Trebinju

Region

U Gradskoj upravi Trebinja potpisan je ugovor za projekat rehabilitacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čija je vrednost 1.665.773 evra, od kojih je oko miliona evra donacija švedske Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), dok će ostatak biti obezbeđen iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i Slaviša Đurić, predstavnik izvođača radova konzorcijuma „Pfeiffer Karkanias“.

Petrović je istakao da će radovi po ugovoru trajati 305 dana, te da će Trebinje, nakon više od 38 godina upotrebe prečistača voda, dobiti neophodnu kvalitetnu revitalizaciju za njegovu upotrebu u narednih 20 godina. Dodao je da je ovaj projekat treća komponenta koja se realizuje kroz projekat „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“, a ukupna vrednost pomenutog projekta iznosi 6,25 miliona evra.

Meri Berstrom, ispred agencije SIDA, istakla je da Švedska kroz slične projekte podrške želi da pomogne BiH na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

izvor: trebinjelive.info

Sandra Jovićević