Potpisan ugovor za rekonstrukciju elektrofilterskog postrojenja u RiTe „Ugljevik“

Region

news-2015-april-rite_ugljevik_2015_726538077

U ponedeljak 12. septembra 2016. godine potpisan je sporazum između predstavnika RiTe „Ugljevik“ i kompanija iz Češke o rekonstrukciji elektrofilterskog postrojenja.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske gospodin Petar Đokić izjavio je da je ovo veoma bitan sporazum koji je otklonio mogućnost da RiTe „Ugljevik“ za nekoliko godina bude izbačen iz proizvodnje. Podsetio je da je nedavno potpisan i ugovor o izgradnji postrojenja za odsumporavanje, a sa rekonstrukcijom elektrofilterskog postrojenja ulaganja u RiTe „Ugljevik“ dostići će oko 180 miliona KM.

Direktor RiTe „Ugljevik“ gospodin Đorđe Popović izjavio je da će završetkom ovog projekta koncentracija čvrstih čestica biti snižena na nivo ispod 50 miligrama po metru kubnom, a u kombinaciji sa odsumporavanjem nivo ovakvih čestica biće ispod 20 miligrama po metru kubnom.

U planu je da rekonstrukcija elektrofilterskog postrojenja počne u maju 2017. godine, a očekuje se da će trajati meseca. Vrednost radova iznosi 19 miliona KM.

izvor: eneregtika.ba

Sandra Jovićević