Potpisan ugovor za projekat reciklažnog dvorišta u Zlatar Bistrici

Region | Upravljanje otpadom

Foto: mzoip.hr

Ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić boravio je u Krapini gde se sastao sa predstavnicima Krapinsko-zagorske županije i jedinica lokalne samouprave s tog područja na temu upravljanja otpadom. Ovom prilikom, ministar Ćorić je sa načelnikom Opštine Zlatar Bistrica Žarkom Miholićem potpisao ugovor o dodeli bespovratnih EU sredstava za projekat izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Zlatar Bistrici.

Ukupna vrednost projekta je 2.054.508 kuna, a od čega EU sufinansiranje iznosi 1.712.168 kuna, odnosno 85 odsto prihvatljivih troškova projekta. Projekat uključuje izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta na području Opštine Zlatar Bistrica zajedno sa sprovođenjem informativnih i edukativnih aktivnosti u cilju doprinosa povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Ministar je istakao da je ovo sedmo po redu reciklažno dvorište na području Krapinsko-zagorske županije za koje su osigurana bespovratna EU sredstva. Na području Krapinsko-zagorske županije do sada su već potpisani ugovori o sufinansiranju za reciklažna dvorišta u gradovima Pregrada i Klanjec, opštinama Krapinske toplice, Stubičke Toplice, Hum na Sutli i Konjščina.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević