Potpisan ugovor za odlaganje otpada u Grockoj

jpp grocka.rs

U četvrtak 30. jula 2015. godine u opštini Grocka u Beogradu potpisan je ugovor za sakupljanje, transport i odlaganje komunalnog otpada i distribuciju toplotne energije između predstavnika ove opštine i kompanije „Magip“.

Ugovor su potpisali predsednik opštine Grocka gospodin Stefan Dilberović i direktor firme „Magip“ gospodin Đamarino Luiđi, a potpisivanju su prisustvovali i gradski menadžer gospodin Goran Vesić, državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije gospodin Miloš Petrović, gospodin Dragoljub Simonović i predstavnici opštine Grocka.

Gospodin Dilberović je izjavio da je projekat sakupljanja, transporta i odlaganja komunalnog otpada i distribucije električne energije veoma bitan za opštinu Grocka, jer ova opština poslednjih desetak godina ima veliki problem sa odnošenjem smeća. Prema njegovim rečima, kroz projekat svako domaćinstvo će dobiti svoju kantu za otpad, a grad će dobiti nove kontejnere za papir, staklo i druge sirovine koji poštuju ekološke standarde.

Gradski menadžer gospodin Goran Vesić istakao je da je ovo prvi sporazum o javno-privatnom partnerstvu na teritoriji grada Beograda, kao i da će u narednih 25 godina ulaganja biti preko 10 miliona evra. Dodao je da će oko 155 radnika dobiti posao, kao i da će cena iznošenja smeća i toplotne energije biti do 10 odsto niža.

Sandra Jovićević

foto: grocka.rs