Potpisan ugovor za izgradnju trafostanice „Beograd 23 – Autokomanda“

Srbija

eps

Predstavnici JP „Elektroprivreda Srbije“ i kompanije „Siemens“ potpisali su ugovor o realizaciji projekta trafostanice 110/10kV „Beograd 23 – Autokomanda“.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a gospodin Milorad Grčić izjavio je da je potpisivanje ovog ugovora značajno za distributivni sistem, ali i za infrastrukturu Beograda. Dodao je da je prioritet EPS-a modernizacija sistema, unapređenje efikasnosti i podizanje kvaliteta distributivnih usluga.

Generalni direktor kompanije „Siemens“ u Beogradu gospodin Udo Ajlinher istakao je da je ova kompanija posvećena nastavku saradnje sa EPS-om na projektima koji doprinose povećanju pouzdanosti napajanja u Beogradu i boljem kvalitetu života građana. Dodao je da će „Siemens“ isporučiti visokonaponsku i srednjenaponsku opremu, kao i sistem upravljanja i relejne zaštite koji predstavljaju najsavremeniju opremu poslednje generacije na tržištu.

Vrednost projekta iznosi 7,67 miliona evra, a trafostanica će posedovati najmoderniju opremu i obezbediće stabilno i pouzdano snabdevanje električnom energijom centralnog dela beogradske opštine Voždovac.

Sandra Jovićević

foto: eps.rs