Potpisan ugovor za izgradnju skladišta za agrobiomasu u opštini Apatin

Srbija

biomasa prigrevica dnevnik.rs

Krajem prošle nedelje potpisan je ugovor za izgradnju skladišta za agrobiomasu u opštini Apatin u Prigrevici. Ugovor su potpisali predsednik oštine Apatin gospodin Živorad Smiljanić, predstavnik kompanije „SMB gradnja“ iz Subotice gospodin Predrag Petričević i generalni direktor MMP „Jedinstvo“ iz Užica gospodin Marko Butković.

Gospodin Smiljanić izjavio je da je Pokrajinska vlada odredila pet lokacija za izgradnju skladišta za biomasu. On je dodao da će radove izvoditi konzorcijum firmi, kao i da će izgradnja početi čim se budu stekli uslovi za to.

Gospodin Marko Butković istakao je da će šansu za izgradnju skladišta za biomasu dobiti i mala građevinska preduzeća iz opštine Apatin.

Realizacija ovog projekta će se sprovoditi u dve faze. Prva faza obuhvataće projektovanje, trajaće 60 radnih dana, a za nju je zadužena kompanija „Nort“. Druga faza obuhvataće izvođenje radova, a predviđeno je da traje 120 dana. U njoj će učestvovati kompanije „SMB gradnja“ i MMP „Jedinstvo“. Vrednost ovog projekta iznosi oko 140 miliona dinara.

Kapacitet skladišta za agrobiomasu biće oko 100 hiljada tona, a u njemu će biti skladištena agrobiomasa sa oko 200 hiljada hektara obradive površine.

Sandra Jovićević

foto: dnevnik.rs