Potpisan ugovor o poboljšanju komunalne infrastrukture u Virovitici

Region

Foto: mzoip.hr

Ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske gospodin Tomislav Ćorić u Gradu Virovitici je učestvovao na potpisivanju ugovora o sufinansiranju „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“. Reč je o projektu ukupne vrednosti 184 miliona kuna, a iz EU fondova je osigurano 70,12 odsto sufinansiranja prihvatljivih troškova, odnosno ukupno 103,3 miliona kuna.

Gospodin Ćorić je istakao da će ovo ulaganje podići kvalitet života na području Grada Virovitice, a isto tako i ispuniti sve EU standarde i doprineti zaštiti okoline.

Projekat se realizuje u dve faze – započet je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoline“, a nastavlja se finansirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Vrednost druge faze projekta koji se finansira EU sredstvima kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ iznosi ukupno 164,7 miliona kuna.

Projektom će se unaprediti javni sistem odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda izgradnjom sistema za prečišćavanje otpadnih voda i omogućiće priključenje dodatnih 1.540 korisnika na sistem odvodnje. Njegovom realizacijom će se smanjiti zagađenje okoline kroz kontrolisano prikupljanje, odvodnju i prečišćavanje otpadnih voda.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević