Potpisan protokol o saradnji na realizaciji programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

07122016_skole_1_0

U prostorijama Pokrajinske vlade u Novom Sadu potpisan je protokol o saradnji na realizaciji programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“.

Potpredsednik Pokrajinske vlade gospodin Mihalj Njilaš je istakao da je cilj programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ jačanje svesti i dugoročno poboljšanje odnosa celokupnog stanovništva prema životnoj sredini, stvaranje čistijeg i zelenijeg ambijenta od najmlađeg uzrasta. On je dodao da je program do sada realizovan u 373 predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, te da su dodeljene 222 nagrade za najuspešnije realizovane aktivnosti.

Podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine gospođa Brankica Tabak istakla da formiranje ekološke kulture nije nimalo lak zadatak, zbog čega je program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ veoma bitan. Kako je navela, na ovogodišnji javni poziv odazvale 84 vaspitno–obrazovne ustanove, a rezultati izbora najuspešnijih će biti objavljeni do 5. juna 2017. godine.

izvor: vojvodina.gov.rs

Sandra Jovićević