Potpisan Memorandum o saradnji između Pančeva i JP „Energetika“ iz Ljubljane

Srbija
memorandum-o-saradnji-pancevo-i-jp-energetika-ljubljana-e1459427985784-300x227

foto: pancevo.rs

Krajem prošle nedelje u Pančevu potpisan je Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između grada Pančeva i JP „Energetika“ iz Ljubljane u Slovenije.

Kako je saopšteno iz grada Pančeva, memorandum su potpisali gradonačelnik Pančeva gospodin Saša Pavlov i direktor JP „Energetika“ iz Ljubljane gospodin Samo Lozej, a u cilju jačanja i širenja postojećih odnosa na području energetike, intenziviranja tehničke, tehnološke i institucionalne saradnje u oblasti energetike i razvoja energetskog sektora.

Gospodin Pavlov je ovom prilikom izjavio da će kroz razmenu iskustava i primera dobre prakse građani Pančeva u budućnosti dobiti kvalitetnije i jeftinije usluge vezane za energetski sektor. Istakao je da Pančevo realizuje pilot projekte i pokazne projekte koji se odnose na vetroenergiju, geotermalnu energiju, biomasu, zatim pilot projekat „Banatsko sunce za sve“ i projekat Ostrvo za održivi saobraćaj.

Gospodin Lozej je podsetio da je Ljubljana dobila titulu zelene prestonice za 2016. godinu, a dodao je i da Ljubljana sa svojim preduzećima aktivno radi na unapređenju usluga kako bi se poboljšao kvalitet života.

Sandra Jovićevič