Pošumljavanje kod jezera Liverovići

Region

sadnicaČlanovi Sportsko ribolovačkog kluba (SRK) „Župa“ iz Nikšića prošlog vikenda organizovali su akciju pošumljavanja brda Borje, iznad jezera Liverovići, koje je stradalo u požaru. Tom prilikom posadili hiljadu sadnica crnog bora i smrče. Sadnice, njih 2.500, donirao je Luka Maksimović i ostale će biti posađene takođe na brdu Borje, ali i duž obale jezera.

Kako su kazali iz SRK “Župa” akcija pošumljavanja je nastavak akcije započete prošle godine kada je takođe posađeno 2.500 sadnica, a namera im je da pomenuti reon obogate sa deset hiljada sadnica.

Klub, koji je osnovan prošlog proleća i broji oko stotinu članova, organizovao je veći broj akcija ekološkog karaktera, poput čišćenja reke Gračanice, nasipanje puta pored jezera, čišćenje i uređenje deponije, kao i akciju pošumljavanja. Učenicima Osnovne škole „Dušan Bojović“ održali su čas ekologije i ribolova, a za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, koji su među prvima dobili članske knjižice SRK “Župa”, priredili su i izlet na jezeru.

Izvor: vijesti.me

Vesna Vukajlović