Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za bolju životnu sredinu Leskovca

Srbija

leskovac eko minpolj

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović posetila je 26. novembra 2015. godine Leskovac radi nastavka aktivnosti na projektu postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Gospođa Božović je ovom prilikom istakla da će se problemi grada Leskovca, koji se odnose na glavni kolektor otpadnih voda, rešiti tokom sledeće godine i to zajedničkim naporima i saradnjom grada Leskovca, Delegacije Evropske unije u Srbiji, resornog ministarstva i Vlade Republike Srbije. Kako je navela, projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu od velikog je značaja jer će obezbediti zdravu životnu sredinu i bolji standard Leskovcu.

Projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu finansira se uz pomoć evropskih pretpristupnih fondova u iznosu od 12 miliona evra. Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije sufinansira projekat izgradnjom postrojenja za liniju mulja u iznosu od 3 miliona evra, Kraljevina Holandija sufinansira projekat proširenjem kanalizacione i vodovodne mreže u iznosu od 7 miliona evra, dok je grad Leskovac uložio sredstva u izgradnju centralnog kolektora opadnih voda.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs