Postignut dogovor oko postavljanja solarnih panela u OŠ u Malim Radincima

 

Foto: Opština Ruma

Foto: Opština Ruma

Delegacija grada Berzenbrika boravi ove sedmice u zvaničnoj poseti opštini Ruma, a sve u sklopu učvršćivanja i jačanja veza bratska dva grada.

Delegaciju čine visoki zvaničnici tog nemačkog grada predvođeni Andresom Gutlerom – načelnikom za privredu Berzenbrika, koji je ovog puta u Rumu došao kao izaslanik gradonačelnika dr Horst Bajera.

Ruma i Berzenbrik ove sedmice promovišu Agendu 2030, koja podrazumeva podizanje nivoa svesti nemačkih i srpskih jedinica lokalne samouprave i definiše ciljeve održivog razvoja.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić juče je, sa svojim saradnicima, u Gradskoj kući organizovao prijem za goste iz Nemačke i tom prilikom održan je i zajednički sastanak dve strane na kome su precizirani završni koraci u realizaciji projekta „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“, tj. postavljanje solarnih panela na školi u Malim Radincima.

– Napravili smo konačan dogovor oko realizacije projekta postavljanja solarnih panela u našoj osnovnoj školi u Malim Radincima i na sportskom terenu u Berzenbriku. Uspeli smo da prevaziđemo određene birokratske procedure i mislim da ćemo do kraja novembra, kada je rok za implementaciju, uspešno realizovati projekat i to će nam biti preduslov da već u narednoj godini opet partnerski apliciramo za neke druge projekte, izjavio je predsednik Mančić.

Projekat „Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave“ finansira Savezno ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Nemačke, a sastanku su prisustvovali i predstavnici organizacije „Gradimo mostove“, zadužene za saradnju Berzenbrika i Rume Hari Kindt i Željko Dragić, kao i Norbert Vagner zadužen za Agendu 2030.

Milisav Pajević