Poseta industrijskim lokalitetima u okviru UNEP/GEF projekta zaštite zemljišta

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b0%d1%9a%d0%b5

U okviru UNEP/GEF projekta „Unapređenje međusektorskog upravljanja zemljištem kroz smanjenje pritisaka na zemljište i planiranje korišćenja zemljišta“, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa predstavnicima međuresorne projektne radne grupe, realizovali su posetu industrijskim lokalitetima u Zrenjaninu i Kikindi, u periodu od 17. do 18. novembra 2016. godine.

U okviru poseta održani su sastanci sa predstavnicima lokalnih samouprava, kao i terenski obilasci ugroženih lokaliteta. Kao nastavak projektnih aktivnosti u narednom periodu, planirani su obilasci fabrika u Novom Sadu, Subotici, Somboru i Pančevu.

Projekat se realizuje u cilju pružanja pomoći Agenciji za zaštitu životne sredine u razvoju inovativnih tehnika praćenja zagađenosti zemljišta i uspostavljanja plana detaljnih istraživanja kontaminiranih lokacija u Srbiji. uz finansijsku podršku Ministarstva životne sredine, kopna i mora Republike Italije, a implementiraće ga Program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP).

izvor: ekourb.vojvodina.gov.rs

foto: zeleniaktivista.com

Sandra Jovićević