Posađena prva stabla na Trgu republike u Beogradu

Vesti | Srbija

U sklopu rekonstrukcije Trga republike, u toku je faza sađenja novih stabala kojih će ukupno na ovom mestu biti 53, od čega 21 stablo javora je novo, a ostala su se i ranije nalazila ovde, što je skoro duplo više stabala nego ranije, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas na Trgu republike, gde je svečano zasadio stabla zajedno sa glumcima Svetislavom Goncićem, Nenadom Nenadovićem, direktorkom Narodnog muzeja Bojanom Borić Brešković, direktorkom Кulturnog centra Beograda Gordanom Goncić, košarkašem Đorđem Gagićem, predsednicom Zadužbine „Momo Кapor” Ljiljanom Кapor i drugim ličnostima iz kulturnog života.

Foto: Grad Beograd/Predrag Mitic

Vesić je istakao da je danas zasađeno 12 stabala i zahvalio poznatim ličnostima iz kulture, sporta i umetnosti što su se danas odazvali pozivu i uzeli učešća u sadnji.

„Ova stabla su dokaz da prilikom rekonstrukcije i gradnje u gradu, pre svega vodimo računa da ima više zelenila. Sledećeg vikenda biće zasađeno još devet stabala prema „Staklencu”, gde će biti oformljen još jedan drvored„,  rekao je on i dodao da će ih ukupno po završetku biti 53.

Zamenik gradonačelnika Beograda podsetio je da će završetak radova na Trgu republike biti na jesen, dok će 1. septembra biti pušten u rad saobraćaj, što znači da će automobili moći slobodno da se kreću od Кolarčeve ulice prema Francuskoj i Makedonskoj ulici.

Izvor: Grad Beograd

Milisav Pajević