Pomor ribe na Velikom bačkom kanalu

Tokom vikenda je započeo još jedan pomor ribe na Velikom bačkom kanalu, prenosi Srbobran.net. Od ranog jutra na obali kanala ribolovci, ali i ostali građani sa nevericom prilaze obalama kanala i gledaju stravičan prizor kako se ogromna količina ribe podigla na površinu i bori se za vazduh.

Foto: Srbobran.net

Na licu mesta novinari su zatekli i ribolovačku službu koja je o ovome obavestila nadležnu pokrajinsku inspekciju. Ono što su uspeli da saznaju je da je sve počelo tokom noći, a da se riba guši u vodotoku od Vrbasa i da je najviše ribe na površini od stare prevodnice pa nizvodno do izlaska iz Srbobrana ka Turiji.

Takođe, čulo se da je tokom noći mrežama izvađeno na tone ribe koja se bori za život. Prva je stradala bela riba, među kojima je najviše smuđeva i štuke, a kako su čuli, u delu iza objekta Roda primećeni su kapitalni primerci somova.

Foto: Srbobran.net

Ipak, najviše ribe koja se bori za život je upravo kod mosta u Srbobranu. Površina vode je bukvalno prekrivena ribom.  O čemu se radi niko ne zna, navode lokalni mediji.

Da li ćemo ikad saznati ko je odgovoran za ovaj pomor ribe, uništavanje flore i faune na Velikom bačkom kanalu je samo jedno od pitanja koja ostaju otvorena, zaključuju.

Izvor: Srbobran.net