Poljski turoperatori obišli Crno jezero i panoramsku rutu Durmitorski prsten

Vesti | Turizam | Region

 

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Nacionalni park Durmitor sa svojim prirodnim lepotama i raznovrsnom turističkom ponudom, predstavlja jednu od najatraktivnijih destinacija na severu naše zemlje koju su imali priliku da posete turoperatori iz Poljske.

U cilju upoznavanja sa turističkom ponudom i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi, gosti iz Poljske obišli su Crno jezero, panoramsku rutu Durmitorski prsten, most na Đurđevića Tari i degustirali tradicionalnu domaću hranu u nacionalnom restoranu Crno jezero.

Takođe je boravak na severu uključivao i posetu etno sela Nevidio.

Pored NP Durmitor i Žabljaka, turoperatori su posetili Ulcinj, Bar i Kotor, te vinski podrum Šipčanik kompanije „Plantaže”. Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore dalo je podršku ovoj poseti imajući u vidu značaj promocije turističke ponude Nacionalnog parka Durmitor na tržištu Poljske, kao i značajan broj turista koji svake godine dolazi iz ove zemlje i posećuje nacionalne parkove.

Program posete turoperatora iz Poljske organizovala je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa AviaRepsom i AdriaAirways koji su boravili u Crnoj Gori od 22-25.oktobra.

Milisav Pajević