Poljoprivreda – od zagađivača do čuvara životne sredine

Srbija | Događaji
Foto-ilustracija: Pixabay

Foto-ilustracija: Pixabay

U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 26. aprila od 11 sati biće održan stručni skup „Poljoprivreda – od zagađivača do čuvara životne sredine – uslov za integracije u EU„.

Stručnjaci i predstavnici resornih ministarstava i pokrajinskih sekretarijata govoriće o bezbednom uklanjanju animalnog otpada, ambalaže od hemijskih sredstava koja se koriste za zaštitu bilja i očuvanju kvaliteta zemljišta.

Govoriće se o usaglašavanju nacionalne s evropskom zakonskom regulativom kada je reč o ekološkom pristupu poljoprivredi, značaju poljoprivrednog zemljišta u zaštićenim područjima, doprinosu zaštiti životne sredine kroz mere uređenja i očuvanja plodnosti poljoprivrednog zemljišta, bezbednom uklanjanju sporednih proizvoda životinjskog porekla, sistemu zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji, zemljištu i zagađenju.

Na skup su pozvani predstavnici lokalnih samouprava, poljoprivrednih stručnih službi, privrednih subjekata, srednjih poljoprivrednih škola, udruženja poljoprivrednika i zemljoradničke zadruge.
Organizatori skupa su „Dnevnik-Poljoprivrednik“ AD, Privredna komora Vojvodine i Zadružni savez Vojvodine.

Milisav Pajević