Pokrajinska vlada finansira projekte energetske efikasnosti

Foto – ilustracija: Pixabay

Grad Novi Sad, opštine Titel, Kanjiža, Bački Petrovac, Alibunar i Bač, dobili su na pokrajinskom konkursu sredstva za realizaciju projekata energetske efikasnosti.

Novom Sadu dodeljeno je skoro 15,5 miliona dinara za realizaciju projekta energetske efikasnosti, pod nazivom Sanacija elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane JP SPC Vojvodina, navodi se u saopštenju ovog grada.

Ugovore je uručio direktor pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja, Nedeljko Kovačević. U ime Novog Sada, ugovor je potpisao član Gradskog veća za sport i omladinu, Ognjen Cvjetićanin.

 – Ulaganje u energetsku efikasnost Spensa je od ključne važnosti za opstanak i razvoj tog preduzeća. Konkretni rezultati biće vidljivi u velikoj sali, nakon sanacije elektroenergetskih instalacija. Za JP SPC Vojvodina ranije je izrađen i Elaborat o energetskoj efikasnosti, a projekat će se realizovati u fazama, u zavisnosti od prioriteta i finansijskih mogućnosti. Sadašnji menadžment preduzeća sva sredstva koja dobije iz budžeta, ulaže u uređenje sportskih sala i poslovnih prostora, popravke dotrajalih sistema za grejanje i hlađenje, jer je cilj trajno i sistemsko poboljšanje rada preduzeća – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Predmet javnog konkursa bili su finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Za dodelu po tom javnom konkursu, predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 86,9 miliona dinara.

Izvor: eKapija