Podsticanjem dobrovoljnog rada ka unapređenju zaštite životne sredine i prirode

Foto-ilustracija: Pixabay

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima sastao se sa predstavnicima Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije koje je predvodio predsednik Skupštine Udruženja Sreten Jovanović. U razgovoru posvećenom mogućnostima saradnje i podrške aktivnostima ove organizacije, naglašen je značaj dobrovoljnog rada ljudi svih generacija na stvaranju i unapređivanju sopstvenog okruženja i kvalitetnije životne sredine.

Generacije koje su dobrovoljnim radom gradile i stvarale našu zemlju, prenošenjem dragocenog iskustva i znanja mogu podstaći mlađe generacije da se uključe u različite dobrovoljne aktivnosti koje doprinose i zaštiti životne sredine i prirode. Oživljavanjem duha graditeljstva, stvaralačkom energijom koja povezuje ljude i različite generacije, možemo puno da učinimo za naše životno okruženje, za prirodu. Potrebno je pokrenuti mlade da se uključe u akcije kao što su pošumljavanje, sređivanje vodotokova i priobalja, što će značiti bolju i uređeniju Srbiju. Mladi su pokretačka snaga razvoja, i njihovi ekološki planovi i aktivnosti su značajni za zaštitu životne sredine, naglasio je ministar Trivan.

Na sastanku je izražena podrška Ministarstva ciljevima Udruženja i potvrđena saglasnost o podsticanju omladinskog aktivizma u oblasti zaštite životne sredine i prirode. Dogovoreno je da se u narednom periodu s tim ciljem okupe sve relevantne organizacije koje se bave dobrovoljnim radom, i utvrde dalji konkretni koraci u ovom pravcu.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević