Podsticaji za promociju poljoprivrede

Srbija

ministarstvo-poljoprivrede rtv.rs

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije 19. avgusta 2015. godine donelo je Pravilnik o korišćenju podsticaja za sprovođenje naučnoistraživačkih, razvojnih i inovativnih projekata kroz mere i akcije podrške promotivnim aktivnostima u poljoprivredi.

Prijavu za korišćenje podsticaja mogu podneti nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, preduzetnici i naučnoistraživačke ustanove u cilju organizacije naučno-stručnih skupova, seminara, radionica, tribina, predavanja, organizacije privrednih manifestacija, sajmova i izložbi, uključujući i izložbe kulturne baštine, zatim za učešće i izlaganje proizvoda na privrednim manifestacijama, sajmovima i izložbama.

Kako je navedeno na sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pravilnik je raspisan u cilju dostizanja tržišnog razvoja i jačanja tržišne pozicije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, unapređenja konkurentnosti subjekata u proizvodnji hrane, kao i povećanja svesti potrošača o kvalitetu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs