Podgorica dobila komunikacionu strategiju o klimatskim promenama i energetskoj efikasnosti

Region | Održivi razvoj

podgorica cdm.me

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Podgorice izdao je saopštenje u kojem je navedeno da je u okviru implementacije projekta „Podizanje svesti o klimatskim promenama i merama za njihovo ublažavanje u glavnim gradovima Jugoistočne Evrope“ izrađena Komunikaciona strategija za promovisanje mera energetske efikasnosti i zaštite od klimatskih promena u Podgorici.

Kako je navedeno u saopštenju, kroz implementaciju Komunikacione strategije za promovisanje mera energetske efikasnosti i zaštite od klimatskih promena biće prezentovane aktivnosti iz oblasti energetske efikasnosti i borbe protiv klimatskih promena, kako bi se građani Podgorice podstakli na realizaciju istih.

Projekat „Podizanje svesti o klimatskim promenama i merama za njihovo ublažavanje u glavnim gradovima Jugoistočne Evrope“ u okviru koga je izrađena pomenuta strategija realizovali su grad Podgorica i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Komunikacionu strategiju za promovisanje mera energetske efikasnosti i zaštite od klimatskih promena možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: cdm.me