Podgorica dobija Eko-efikasnu zgradu

U cilju intenziviranja aktivnosti predviđenih u okviru projekta izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici, delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova Crne Gore boravi u radnoj poseti Republici Italiji.

Prvog dana posete održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije, prilikom čega su razmenjene informacije o ključnim tekućim aktivnostima u okviru realizacije projekta, sa fokusom na definisanje prioritetnih aktivnosti u narednom periodu.

Glavna aktivnost na sastanku u Rimu predstavljaće izrada tenderske dokumentacije za II fazu izgradnje Eko-efikasne zgrade. Takođe, tokom drugog dana radne posete planirano je revidovanje Plana rada, na osnovu čega će se pristupiti realizaciji koraka ključnih za implementaciju projekta koji je potvrda unapređenja bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Italije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Izgradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u okviru bilateralne saradnje dve države, a njegova realizacija biće dodatan impuls njenom unapređenju.

izvor: mrt.gov.me

Sandra Jovićević